Da var det påske folkens, og i den anledning tenkte vi kunne dele med dere en oppskrift til en deilig påskedrikk dere kan nyte foran peisen.
Den er så keto-vennlig som du får det, full av superdrivstoff slik at du kan være din mest optimale, påskete jeg i tiden som kommer.
Med denne drikken kommer du rett og slett til å frese fra alle i din flokk på langrenn, uten å ha behov for den kjente kvikk-lunsj pausen!
Høres ikke det magisk ut?
Dette er ingrediensene:
3 dl Mandelmelk
2 scoops Prime D+ Appelsin
1 Ss Røros smør
1 Ss Kokosolje
1/2 ts Himalaya salt
1 knært Kardemomme (til topping)
-
Slik går du frem:
Varm opp mandelmelken og bland resten i en bolle.
Når mandelmelken er vokst ferdig, hell det i bollen med resten av ingrediensene og bruk en visp eller stavmikser til å blande godt sammen.
Hell det i en kopp og topp det med litt kardemomme.
Nyt denne dagen for den er din!
]]>
1 boks kokosmelk
2 ss GNIST! MCT-pulver
2 ss kaldpresset kokosolje (extra virgin)
2 ss sukrin/sukrinmelis
150-200 gram kokos
150 gram mørk sjokolade (minst 86%helst uten sukker)
Sett kokosmelkboksen i kjøleskapet i et par timer for at kokosmelken skal skille seg.
Hell av kokosvannet, og ha den tjukke kokosmelkmassen i en kjele sammen med kokosolje og sukrin.
Varm opp og rør godt sammen. Hell i kokos og rør.
Smak om du synes massen er søt nok. Det kan hende du vil ha mer sukrin. Jeg endte vel opp med omtrentlig 3 litt store ss sukrinmelis.
Fordel kokosmassen i silikonisbitformer/isbitformer, eller smør den utover en bakepapirkledt plate. Bruker du isbitformer setter du dem i fryseren. Har du smurt massen utover en plate, setter du den i kjøleskapet og lar den stivne, før du skjærer massen opp i terninger, og legger terningene i fryseren.
Smelt sjokoladen over svak varme, eller i vannbad. La sjokoladen kjøle av litt, men ikke så mye at den tykner. Har du veldig mørk sjokolade kan du ha litt setning i den.
Dypp kokosbitene i sjokoladen. Hvis sjokoladen ikke stivner med en gang, da setter du bitene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet. Du kan oppbevare bitene i kjøleskapet, og best servert til romtemperert.
Dette er et nydelig alternativ til smørkaffen, hvis man ønsker en koffeinfri variant.
Ingredienser til base:
125ml kokosmelk
125ml vann
2 Ss Økologisk smør
1-2 Ss GNIST C8 MCT-pulver
1 Ss Rå kakaopulver (vi anbefaler økologisk)
1-2 ts Erytritol/Sukrin eller annen digg setning som Stevia
1 klype Himalaya-salt
Her kommer noen morsomme ingredienser man kan leke litt med hvis man føler seg litt freidig:
1 klype Ceylon kanel
1 dråper Eterisk olje «Appelsin»
1 dråper Eterisk olje «Chili»
1 Eggeplomme
1-2 scoops Prime Kollagenpulver
Bland alt du ønsker i en blender, og hell den i din varmekopp :-)
]]>Måten den bare glir nedover halsen din på… Mmmm...
Det er også en utrolig praktisk måte å lage mat på; kaste alt i en blender og fyre i gang! Deilig, effektivt og med de rette ingrediensene; super næringsrikt.
Når man begynner Keto kan det være litt forvirrende hva man kan putte i smoothien sin for at den ikke smaker gress, men fortsatt er keto-vennlig!
Ingen fare, vi er på saken!
Denne Smoothien har vi fylt med masse Gnist som vil gi deg en pangstart på dagen din, og som vil holde deg mett i timesvis!
1/2 Avokado
1 Scoop Prime Protein Fudge
3 dl vann (du kan erstatte 1-2 dl med kokosmelk hvis du ønsker den mer kremete)
1 ss Økologisk peanøtt- eller mandelsmør
1-2 ss GNIST C8 MCT-pulver
1 klype himalayasalt
Hiv alt i en blender og WROOM!
1/2 Avokado
1 Scoop Prime Protein Vanilje
3 dl vann (du kan erstatte 1-2 dl med kokosmelk hvis du ønsker den mer kremete)
1 ss peanøtt- eller mandelsmør
1-2 ss GNIST C8 MCT-pulver
1 klype himalayasalt
Hiv alt i en blender og WROOM!
Nyt denne deilige opplevelsen!
Det finnes mange tolkninger av hva en Smørkaffe er.
(Les om alle fordelene med smørkaffe her)
Noen tror det er nok å bare slenge en spiseskje med smør i kaffen sin og røre rundt med en t-skje.
Dette vil gi deg en kilde til fett, men vil på langt nær skape den samme opplevelsen som en "EKTE" smørkaffe vil gi deg.
For å få de virkelige fordelene med en smørkaffe er det noen viktige detaljer som avgjør hvor stor avkastning man får.
Her er oppskriften til den EKTE smørkaffe:
Ingredienser:
1 kopp kaffe
2 ss økologisk smør
1-2 ss GNIST C8 MCT-pulver
Slik lages den:
Start med å helle varmt vann i blenderen.
Hvis man ikke gjør dette, tar blenderen mye varme og smørkaffen blir fortere kald.
Det er viktig å gjøre det man kan for å holde den varm, siden smøret allerede tar en del varme, og den er definitivt best varm!
Lag en kopp kaffe. Hell vannet ut av blenderen, og ha i ingrediensene. La den blende i ca 20 sekunder.
BLENDING ER VIKTIG!
Hvis du vil gjøre den enda litt mer sexy kan du drysse litt Ceylon-kanel over.
NB: Vær varsom med C8-oljen.
Start med en t-skje og trapp sakte opp. Hvis du tar for mye før kroppen din har vendt seg til det kan det oppstå et tilfelle av «krisetruse»(løs mage).
Jeg liker å nyte min med en god bok om morgenen før jeg starter dagen min.
La den jobbe sin magi, og kjenn på hvordan den fyrer i gang systemet ditt!
Send oss gjerne en tilbakemelding om hvordan din opplevelse med smørkaffe er :-)
]]>Dessverre er du på et Keto-kosthold og du har å bare holde deg unna! HØRER DU MEG?
Tvil ikke min venn, jeg skal lede deg ut av mørket.
Vi har nemlig laget vår egen Keto-marsipan med både MCT-olje og kollagen!
200 g Finmalte mandler
60 g Sukrinmelis
2 Egg
Bland alt sammen i en stavmikser/food prosessor.
Bruk slikkepott og legg det som en klump i et bakepapir, pakk bakepapiret og legg det i kjøleskapet i en times tid.
Ta det ut av kjøleskapet, rull det til en pølse og skjær i mindre biter.
Rull de mindre bitene til tynne pølser, skjær ut ønsket størrelse på marsipan kulene og rull dem i baller.
Hvis du har egne figur-former du ønsker å bruke kan du også bruke dem.
Hvis du ønsker å rulle dem i noe smak har vi et par forslag:
Prime D+ Appelsin; for en fin og søt påskesmak!
Lakrisrotpulver
Ceylon Kanel
---
God påske :-)
]]>Da ringer påsken inn, og vi har i den anledning laget en deilig formel på et Keto-syltetøy!🐣🥳
Dette syltetøyet går som hånd i hanske med våre Keto-vafler og er ekstremt enkelt å lage👌
Vi har laget en flott film hvor vi demonstrerer denne veldig enkle prosessen i vår vanlige, høy-profesjonelle stil 👨⚕️👨🎓
Sjekk ut den her.
Vi anbefaler at du kjøper økologiske bær, ettersom bær som ikke er økologisk - spesielt jordbær - inneholder mye sprøytemidler☣️
Vi anbefaler de frossne bærene fra kolonihagen, hvis du ikke har plukket dem selv👏
La dem ligge og tine på kjøkkenbenken til de er romtemperert
Ingredienser:
250 g Bær av ditt ønske
2,5 ss Chiafrø
2-3 ss Sukrin
1-2 ss kokende vann
Blend alt sammen i en stavmikser, hell i et syltetøy glass og sett i kjøleskapet.
Det vil være klart etter ca 1 time.
Ha dem på vaflene, pannekakene eller keto-knekkebrødet ditt og nyt denne smaksopplevelsen🙃
Da var påsken rett rundt hjørnet og vi i keton.no har i den anledning laget en rekke oppskrifter slik at du kan nyte alt godiset som vanligvis er assosiert med påske uten å bryte din ketose!
På dagens program er det keto vafler.
Dette er en oppskrift som virkelig etterligner både smaken og konsistensen til vaflene bestemor pleide å lage til deg da du var liten.
La deg selv nyte denne nostalgiske herligheten med god samvittighet.
En oppskrift med masse godt fett og ketoner som vil holde deg mett og gi deg masse energi.
80-100 g mandelmel/malte mandler (finmalte mandler fra @funksjonellmat )
4 Egg (vi anbefaler Holte gård sine)
2 Ss Sukrin (funksjonellmat)
250g rømme (vi anbefaler Røros meieriet sitt )
2 Ss GNIST C8 MCT-pulver
2 Ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
1 ts Eplecidereddik
1 klype salt
1 klype kardemomme
Visp eggedosis med søtning og egg(så nærme du kommer).
Tilsett rømmen og bland.
Bland inn resten av det tørre, mens du visper.
Ha røren i et vaffelhjern på din ønskede varme.
Nyt denne deilige vaffelen med litt keto-syltetøy, spekemat eller bare en klatt smør.
Vi vafles!
]]>